Zoek het hotel

We zijn blij dat we een laptop bij ons hebben en WiFi router hebben gehuurd. Zo kunnen we nog informatie winnen en alvast even kijken waar onze volgende slaapplek ligt. Hoe het er uitziet, zodat je iets herkenbaars hebt als je daar loopt te zoeken. Want zoeken op adres ter plekke is niet eenvoudig. We schrokken wel even toen we via Google maps ons komende hotel (geboekt via de bekende Booking.com) zochten. Het mooie druppeltje kwam op een plek, die bij overschakeling naar satelliet een lap grond liet zien. Geen bebouwing, helemaal niets. Zoeken via de GPS van de huurauto leverde ook niets op, nummer als toegang tot de kaarten was onbekend. We laten ons niet voor de gek houden en we raken niet in paniek. Booking.com verhuurt dit hotel, we hebben een bevestiging en we hebben nog niets betaald. Laten we dan een supermarkt in de buurt pakken. Recht tegenover lag een politiebureau, daar zijn er niet zo veel van. Het telefoonnummer ingegeven in de GPS van de auto en rijden maar. In de buurt aangekomen, na een lange rit door vele tunnels (we reden immers door de Japanse Alpen) herkennen we (dank je Google maps) de plek en zien we op de lege plek een spiksplinternieuw hotel staan met een parkeerplaats waar op dat moment maar 1 auto stond. Binnen overal witte orchideeën met kaarten, dat moet wel van een opening zijn. Klopt, het hotel is 10 dagen geleden geopend en alles deed het netjes en zag er piekfijn uit. Een binnen en buiten onsen (badhuis), die we ‘s avonds meteen hebben getest, met vele anderen gasten. Want inmiddels waren er een aantal touringcars aangeschoven en het hotel zat helemaal vol.

In het centrum van Takayama zaten een aantal sake brouwerijen, waar je ook sake kon proeven. Eén werd aanbevolen, daar kon je gratis proeven. In een koeling stonden een aantal flessen, je kocht een sake bekertje en je mocht (officieel per fles één keer, het was geen ‘all you can drink’ bezigheid) van alle flessen  proeven. Kun je het je voorstellen, een drukte van jewelste voor die kast en mensen die al snel een snee in hun neus hadden. Met name de westerse toeristen wisten wel raad met de flessen. Hier hadden we geen zin in en we kozen voor een andere brouwerij. Daar mocht je twee keer proeven en daarna gewoon betalen voor een groot of klein (60 ml) glas. Ik moet bekennen dat het me niet tegenviel. De enige kennismaking die we hebben was de warme variant in een restaurant en dat was altijd een beetje laffig. Maar deze koel geserveerde daiginjo sake smaakte heel goed. We hebben naderhand geen fles ingeslagen, want je moet na opening toch redelijk snel de fles legen. 

Zondag in het Nationaal park Kamikochi Chubu Sangaku in een prachtige omgeving gewandeld. Omgeven door Mount Take-Sake (vulkaan) en andere  bergen van deze Japanse alpen, tot wel 3190 m hoog. Prachtig weer en een aangename wandeltemperatuur en genieten van de flora en fauna, waaronder een paar apen. (Er was een zwarte beer gespot, op 6 mei, maar deze liet zich ‘gelukkig’ niet zien tijdens onze tocht). Van de apen geen goede foto kunnen maken, we hebben alleen maar 24 - 28 - 50mm  bij ons.

Using Format