Kunst op Naoshima en Teshima

Op de eilanden Naoshima en Teshima kun je een aantal musea bezoeken. We moesten een keuze maken dus hebben we op Naoshima Chichu art center en het Benesse house bezocht. Op Teshima zijn we naar het Teshima art museum geweest. Wat een beleving, op Naoshima heeft architect Tadao Ando een museum ontworpen dat grotendeels in een heuvel ligt en het natuurlijke licht verlicht de werken van Claude Monet, James Turrell en Walter de Maria. Foto’s maken was niet toegestaan, maar we hebben desondanks, genoten van de beleving. Mocht je ooit naar Japan gaan en je bent in de buurt en je kunt genieten van architectuur en kunst…….doen!

Hetzelfde geldt voor Teshima art museum, wederom geen foto’s maken, maar oh oh wat was dit mooi. Zoek het even op via internet, het is zo mooi, we hebben ook hier weer genoten. Het gebouw is ontworpen door Ryue Nishizawa en het kunstwerk is van Rei Naito. Beiden geïnspireerd door water(druppels).

Buiten waren op Naoshima ook nog enkele kunstwerken ‘in het wild’ die wel gefotografeerd mochten worden. Daar stond een Karel Appel tussen, Frog and Cat en een werk van Yayoi Kusama, Yellow Pumpkin.

Using Format