Japanse kraanvogel

Voor wat betreft de titel van deze blog, daar kunnen we kort over zijn. Gezien, geen foto. Een knoepert van een vogel 1.60 m en een spanwijdte van 2.50 m. Zagen twee vogels staan bij een boer op zijn erf (het zijn alleseters) maar we reden weer in een colonne (wij voorop) dus stoppen was geen optie. Wij hebben het maar opgeslagen op onze eigen harde schijf. Later op de dag zagen we in de verte en kraanvogel in een weiland staan, zijn nog afgeslagen, maar de gekozen weg leidde ons, naar later bleek, alleen maar verder van vogel weg.

Op vakantie nemen we toestellen mee met groothoek lenzen en een 50 mm, daar vang je geen dieren mee op grote afstand. Dus verwacht van ons geen foto’s van herten, vossen, kraanvogels. Ze zijn vaak op te grote afstand voor onze lenzen, het worden stipjes. Vandaag wel veel herten gezien, ook herten die naar het leek, langs de weg aan het wachten waren tot ze konden oversteken. Je houdt dan wel je hart vast en hoopt dat ze het goed inschatten.

Het Lake Akan en de vulkaan Mount Oakan waren gehuld in de mist, wat ook weer iets heel sprookjesachtigs heeft, maar de temperatuur kwam niet boven de 11 graden. Over sprookjesachtig gesproken, het meer is nog maar één van de weinige plekken ter wereld waar Marimo algen te vinden zijn. Deze vormen zich tot ballen. Zoek het maar eens op op het internet. Helaas hebben we ook dit niet kunnen zien, behalve dan in de vele souvenir winkels, waar handgevormde ballen in flesjes te koop worden aangeboden. Gaf je wel een idee van het koddige voorkomen.

Bloeiende varen

Butterbur

Butterbur

Esdoorn

Steiger bij Lake Akan

Using Format