Cirkel is rond

Het was 2012 in Singapore dat we in een etalage van Louis Vuitton (een Frans modehuis, wereldberoemd om zijn tassen), grappige zeeanemoon-achtige objecten zagen staan, rood met witte polka dots. We hebben er toen een aantal foto’s van gemaakt. Jaren later lazen we dat deze objecten waren gemaakt door een Japanse avant-garde kunstenares. 

Bij het voorbereiden van deze vakantie besluiten we (zie eerdere blog) het art eiland Naoshima te bezoeken. Daar stonden twee pompoenen van deze Japanse kunstenares. Yayoi Kusama, levend en werkend in Tokyo en inmiddels al goed in de tachtig en nog elke dag schilderijen makend. Blijkt dat er in Tokyo een museum van haar is, maar daar moet je voor reserveren en dan krijg je negentig minuten de tijd. Helaas was de eerstvolgende vrije plek pas begin augustus. We gaan er misschien nog naar toe, maar dan voor het gebouw, schijnt heel bijzonder te zijn.

Maar….wij hebben geluk, blijkt er in de stad waar we nu zijn, Matsumoto, een expositie ‘All about my love’  van Yayoi Kusama te zijn in het Art Center. En daar zijn we vandaag naar toe geweest en het was ontroerend mooi. Helaas mochten er binnen van de installaties geen foto’s worden gemaakt. Van haar schilderijen en installaties in de buitenlucht weer wel, krijg je toch nog een idee.

Using Format